Högdalens AIS 1

Referat: Enskede IK Blå - Högdalens AIS 1

Enskede IK - Högdalens AIS (3-4)

En riktigt bra spelad match mot serietvåan!
Speciellt i andra och tredje perioder då vi gjorde några ändringar och tjejerna förstod att det var dags att "ta i" och kämpa.

Enskede startade matchen med mycket press och gjorde två mål samtidigt som vi sällan lyckades komma fram till deras planhalva.
I ärlighetens namn så kunde de göra fler mål men vi hade tur på vår sida och Rosita STORSPELADE i målet. Hon kunde verkligen ta allt.

I andra perioden fortsatte presset men vi hanterade det bättre och kom fram oftare på avslut. Ändå lyckades Enskede göra ett tredje mål men vi svarade med reduceringen. Elena fick en fullträff från 20-25 meter som målvakten inte kunde ta. Den gick in och vi fick igång vår "återkomst".
Elena reducerade igen till 3-2 efter en pass från Leja och andra perioden slutade just 3-2 till serietvåan Enskede IK.

Tredje perioden var VÅR period!
Vi lätt Rosita anfalla på vänster kanten och Lily på höger och det var just de som görde våra mål.
Lily fick en boll i straffområdet, sökte skottläge och satte den in bakom målvakten för att kvittera matchen och få de närvarande föräldrarna att jubla.

Men den stora jublande kom några minuter senare då Rosita tog hand om ett frispark utanför straffområdet och satt in bollen "a la Messi". Riktigt snyggt och vi ledde matchen för första gången.
Hon försökte igen utan framgång när det bara återstod tre minuter och just dessa tre minuter var en mardröm för oss då Enskede försökte med anfall efter anfall som vi lyckades försvara oss mot.

Domaren blåste av och vinsten var ett faktum!
Vi lyckades vända ett 3-0 underlag till en 3-4 vinst!